Mental fitness

Om duurzaam topprestaties te kunnen leveren zijn fysieke én mentale fitness, de balans tussen lichaam en geest, van essentieel belang. Steeds meer medewerkers en organisaties zien daarom het belang van het promoten van meer lichaamsbeweging om in conditie te blijven.

Minstens zo belangrijk is echter mentale fitness. Bedrijfsmeditatie/ mindfulness schept de basisconditie voor mentale fitness. Bij topsporters is mentale fitness een wezenlijke factor. Om te winnen, maar ook in omstandigheden als het tegen zit. Calix Bedrijfsmeditatie biedt trajecten om via een scala aan team- en persoonlijke-groeitechnieken de mentale én fysieke fitness van medewerkers naar een circa 35% hoger niveau te brengen.

Bedrijfsmeditatie/mindfulness zorgt ervoor dat je geest, je ‘mind’, helderder, krachtiger wordt. Daardoor verbeteren focus en concentratie en wordt creativiteit versterkt. De trainingen en coaching van Calix Bedrijfsmeditatie leren je om spontaan, moeiteloos in het hier en nu te blijven. En vermoeiende denkprogramma’s stil te zetten. Dat zorgt ervoor dat je mentale én fysieke conditie verbeteren en er minder ziekteverzuim optreedt. Dit werkt sterk preventief. Maar ook tijdens verzuim bevordert meditatie het herstel. Door onze burn-out coaching zijn uitgevallen medewerkers 2 keer sneller terug op de werkplek.

Veel managers hebben het effect van meditatie en mindfulness al ervaren. Calix Bedrijfsmeditatie helpt organisaties nu om via persoonlijke – en teamtechnieken de positieve effecten door de hele organisatie te verspreiden, voor alle medewerkers.